tiistai 14. lokakuuta 2014

Applea salkkuun

En löytänyt itselleni sopivia sijoituskohteita Suomesta, joten suuntasin katseeni ulkomaille. Tutkin muun muassaan norjalaisia öljy-yhtiöitä, ruotsalaisia yhtiöitä sekä sitten pohjois-amerikkalaisia yhtiöitä. Nordnet aloitti kampanjan "Laskemme USA:n markkinoiden välityspalkkioita 13.10.2014 alkaen. Käyt kauppaa USA:ssa loppuvuoden ajan min. 10 € / 0,10 % (norm. min. 15 € / 0,12–0,30 %)", ja päätin tarttua koukkuun.

Tutkin erilaisia sijoitusvaihtoehtoja forumien sekä muiden sijoittamiseen liittyvien sivustojen kautta. Tuntemus USA:n markkinoihin ei itselläni ole kovin vahva. Tämä onkin yksi syy miksi ostin salkkuuni juuri Applea. Uskon Applen kurssin olevan vielä nousuvaiheessa, iPhone 6:n myynti on ollut erittäin hyvää, ja kilpailijat kompuroivat (Samsungilta tulosvaroitus).Luin myös artikkeleita koskien Applea, niissä oli tarkemmin eriteltynä miksi Apple on hyvä sijoitus. Kaikkea lukemaansa ei tietysti kannata uskoa, mutta Apple tuskin sieltä riskipitoisimmasta päästä on tällä hetkellä.

Muitakin vaihtoehtoja toki pyörittelin mielessäni. Nike, Microsoft ja Martin Lockheed vaikkapa esimerkkeinä. Nikeen tulen luultavasti sijoittamaan tulevaisuudessa, kunhan tutkin yhtiötä vielä hieman tarkemmin. Kaltaiselleni piensijoittajalle Nordnetin 10 euron kaupankäyntipalkkio on edelleen suuri, mutta koska harrastukseni on vasta alkuvaiheessa katson sitä läpi sormien. Ajattelen tuon 10 euron palkkion lähinnä sillä tavalla että juonpa sitten tässä kuussa kaksi tuoppia vähemmän, tai muuta vastaavaa.

Nokia on tällä hetkellä yli 9% miinuksella salkussani, onnistuin ilmeisesti ostamaan sitä juuri kun kurssi oli korkeimillaan. Paniikkinappulaa ei kuitenkaan vielä ole painettu, osavuosikatsaus on 23.10 ja tämän jälkeen teen päätöksiä koskien omistustani. Tein myös kuukausisäästösopimuksen kahdesta eri ETF:stä että saisin hieman hajautustani salkkuun. En usko että all-in Nokiaan ja Appleen on se juttu mitä pitkässä juoksussa kannattaa harrastaa.

Kaikilleni lukijoilleni haluan vielä lopuksi tiedottaa, että nämä eivät ole sijoitusvihjeitä, eikä tämän tekstin perusteella kannata rahojaan kyseisiin firmoihin sijoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti