keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Kuka minä olen? Mitkä ovat tavoitteeni?

Olen 23-vuotias opiskelija, opiskelun ohessa olen myös tehnyt töitä. Näistä ylijääneistä palkkarahoista olenkin nyt alkanut salkkuani rakentamaan. En oikeastaan keksinyt mitään järkevää syytä miksi ei olisi kannattavaa sijoittaa rahojaan. Mieleen tuli lähinnä se, että mitäs jos käteiset loppuvat kesken. Tässakin tapauksessa saan kuitenkin salkkuni omaisuuden nopeaa myytyä pois, ja siirrettyä rahat käyttötililleni. Tätä en kuitenkaan tule tekemään kuin äärimmäisessä hätätilassa, toivotaan ettei sellaista tule vastaan.

Kuluni ovat pienet, ja niitä olisi tarkoitus edelleen karsia jotta saan lisää rahaa säästettyä osakkeisiin/rahastoihin. 


Sijoitussuunnitelma

Tehokkaan googlettelun perusteella on järkevää luoda itselleen sijoittussuunnitelma. Ja nimen omaan järkevä sijoitussuunnitelma. Täytyy myöntää että oma suunnitelmani on aika summittainen. Tarkoituksena on säästää rahaa rahastoihin pitkällä aikavälillä, ja vuosien kuluttua nauraa matkalla pankkiin. 

Mutta en myöskään tule onnistumaan hillitsemään itseäni sijoittamasta yksittäisiin osakkeisiin. Olen aina nauttinut pienestä "jännityksestä" mitä muun muassaan vedonlyönti aiheuttaa. Osakesijoittamisessa tuntuisi olevan hieman samoja piirteitä, suurin ero lienee se että en tiedä osakesijoittamisesta tässä vaiheessa käytännössä mitään, mitä ei 10 tunnin googlettelulla saa selville.

Edellisen tekstin kommentteihin kirjoitinkin jo että ostin Nokiaa salkkuuni. Nokiaa ostaessani ajattelin että tämä jää salkkuuni noin 5-10 vuodeksi, ja ajattelen toki edelleen niin. Mutta onhan se aika hirvittävää huomata että ensimmäinen yksittäinen osakesijoitus tuottaa kahdessa päivässä -7.3% :)

Ehkä se sieltä vielä joskus nousee ylös.

3 kommenttia:

  1. Tervetuloa mukaan. Jään seuraamaan edesottamuksiasi. Seuraan mielelläni aloittelevia sijoittajia, joiden sijoitussalkuu on vasta alkumetreillä. Itsekin kuulun tähän sarjaan.

    VastaaPoista
  2. suosittelen lukemaan kirjan.. paras sijoitus. marko erola. loistava opus

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia kommenteista! Sijoittamiseen liittyvää kirjallisuutta olisi tarkoitus lukea, ja mahdollisesti kirjoittaa pienet arvostelut tänne. Sattuman kauppaa Wall Streetilla, sekä tuo Marko Erolan kirja voisivat olla ihan hyviä.

    VastaaPoista